Pe teritoriul comunei Comana se găsește Parcul Natural Comana, care este format din trei păduri: Călugăreni- Fântânele, Oloaga – Grădinari, Padina Tătarului, ce acoperă aproximativ 500 de hectare.

Pădurea este dominată de tei, alături de care cresc arțarul, jugastrul, stejarul și frasinul. Speciile protejate din această rezervație sunt lăcrămioarele, ghimpele și bujorul de pădure.

Parcul National Comana in sine este un obiectiv turistic de o frumusete pitoreasca pe care putinii vizitatori o compara cu zone precum Provence sau Toscana. Cei mai multi turisti care ajung aici pentru un weekend sau pentru o vizita de o zi prefera sa tina pentru sine secretul acestei superbe zone, care este una dintre putinele ramase nepoluate de gratare si muzica zgomotoasa din jurul marilor orase aflate in sudul tarii.

In Comana se regaseste o liniste comparabila doar cu zonele salbatice de munte, departe de statiuni si aglomeratie.

Parcul Natural Comana, arie protejată de interes național cu o suprafață de 25000 ha, a fost înființat în anul 2005 prin Hotărâre a Guvernului României. Scopul înființării sale îl reprezintă, în ansamblu, protejarea diversității floristice și faunistice descrise în zonă, a habitatelor caracteristice unor specii vulnerabile, periclitate și/sau rare, vegetale și animale, a unor zone speciale de interes științific, istoric sau peisagistic.

Parcul include zone forestiere, acvatice și mlăștinoase, pășuni și terenuri neproductive, terenuri sărăturate și terenuri agricole, dar și localități rurale.

În cuprinsul Parcul Natural Comana se află trei zone cu statut de protecție integrală:

  • Rezervația de Ghimpe, este localizată în pădurea Comana în apropierea comunei cu același nume și are o suprafață de 249.4 ha;
  • Rezervația de Bujor românesc, este localizată în pădurea Padina Tătarului în vecinătatea satului Vlad Țepeș, comuna Comana. Are o suprafață de 231,4 ha;

Balta Comana, cu o suprafață de 1206,4 ha, din care numai aproximativ 400 ha reprezintă luciu permanent de apă. Este considerată a treia zonă umedă a României după Balta Mică a Brăilei și Delta Dunării și a doua ca biodiversitate după delta Dunării.

Punctele de atractie turistica in Comuna Comana sunt:

Delta Neajlovului sau Balta Comana

A doua Delta a Romaniei se afla la doar 30 km de Bucuresti, fara ca cei mai multi locuitori ai capitalei sa cunoasca macar potentialul extraordinar al acestei zone pitoresti care se regaseste la jumatatea distantei dintre Bucuresti si Giurgiu. Transformat in parc national in anul 2004, Comana adaposteste 141 de specii de pasari, 3 specii de pesti,  stejari seculari, 31 de specii de mamifere dintre care 5 protejate, 8 specii de reptile si peste 1.250 de specii de plante. Aceasta oaza de natura este destinatia ideala pentru un weekend departe de haosul orasului.

Resortul Casa Comana

Resortul Casa Comana iti ofera o multime de facilitati pentru petrecerea timpului liber.

Casa Comana pune la dispozitie Parcul de Aventura Comana ,in gradina resortului se pot servii deserturi savuroase,inghetata,bauturi racoritoare si se pot culege din gradina legumele si fructele preferate ale turistilor. Resortul mai pune la dispozitie si un loc special amenajat pentruu copii in interior sau in aer liber,spatii de joaca si de distractie.

Casa Comana pune la dispoziţia oaspeţilor săi un centrului SPA cu dotări moderne pentru fitness, saună sau jacuzzi, în timp ce copiii devin creativi la clubul special amenajat pentru ei.

La Hotelul Casa Comana fiecare cameră are un nume şi o poveste. Fiecare etaj apartine unei familii de domni şi domniţe a căror nume sunt legate de istoria Comanei.

Casa Comana este recunoscută pentru preparatele proaspete şi savuroase, fie că este vorba de bucătăria internaţională, românească sau grecească!

Parcul De Aventura Comana

Parcul de aventura Comana cuprinde 6 trasee pentru copii, 3 trasee pentru adulti de dificultate progresiva (usor, mediu si dificil), o tiroliana peste lac si o cascada de tiroliene.

Parcul include o serie de elemente suspendate la diferite inaltimi, elemente care se parcurg folosind echipamentul corespunzator, prin traversare sau catarare.

Printre activitatile pe care le mai poti face la Parcul de Aventura Comana se enumera: trecerea cu tiroliana peste lac,plimbare cu trasura,plimbare cu vaporasul,plimbare cu trenuletul,se pot inchiria biciclete. Alte activitati:tenis de masa,tir cu arcul. Totodata in interiorul parcului de Aventura Comana se afla un perete de escalate.

Mânăstirea Comana. Această mânăstire a fost ridicată de Vlad Țepeș în anul 1461 cu rol de manastire-cetate. Mânăstirea a fost reclădită în anul 1588 de boierul Radu Șerban.

Însă, mânăstirea a cunoscut încă o etapă de restaurare, în timpul domniei lui Șerban Cantacuzino. Atunci, lucrurile s-au făcut în spiritul inovațiilor, aduse în tehnica construcțiilor, de epoca lui Constantin Brâncoveanu.

Este important de știut că turiștii vor găsi aici Icoana făcătoare de minuni Sf. Nicolae și moaștele Sf. Ecaterina. Însă, nu plecați încă! Tot aici, puteți descoperi un punct important de interes, și anume, mormântul lui Pătrașcu Vodă, fiul lui Mihai Viteazu.

Mânăstirea Delta Neajlovului – chiar dacă se află în construcție, este deschisă pentru vizitare;

Mausoleul Eroilor de la Comana – Din informațiile oferite de marele istoric Nicolae Iorga (în anul 1919), ”Mausoleul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial” a fost clădit, în anul 1932, în incinta Cetății medievale (sec. al XV-lea) și a mânăstirii Comana. În acest cimitir, au fost înhumaţi 516 eroi, de naționalități diferite, cum ar fi români, germani, bulgari și turci, însă, nu au putut fi identificați.

Fântâna cu nucu – Acest loc este legendar. La ”Fântâna cu nucu”, turiștii pot vedea locul unde a fost ucis Vlad-Tepeș;

Moara de hârtie și Satul meșteșugurilor (Comana, județul Giurgiu) propun o experiență complexă care te ajută să cunoști trecutul din mai multe unghiuri, nu doar privind și ascultând ci, mai ales, trăind experiența.

Vizitând Atelierul-muzeu Moara de hârtie, copiii vor descoperi lumea fascinantă a începuturilor cărții, a meșteșugurilor realizate cu pricepere și cu răbdare. Vor avea ocazia să se apropie dintr-o perspectivă nouă de ideea de carte, să afle lucruri noi şi captivante despre începuturile hârtiei în România şi în lume, despre legătoria de carte şi tiparul manual. Ei vor putea vedea echipamente specifice acestor domenii, gravuri rare, tipărituri vechi, dar şi să asculte poveştile din jurul lor.

Satul meșteșugurilor este dedicat meșteșugurilor tradiționale și își propune să recreeze atmosfera satelor de odinioară, să dăruiască o stare de bine, să-i inspire și să-i convingă pe cei care-l vor vizita că meșteșugurile sunt minunate, că pot supraviețui și în secolul vitezei și că, punându-le frumos în valoare, ne putem hrăni sufletul cu cele mai neprețuite daruri. În Satul meșteșugurilor lucrăm în ateliere de cusături, fierărie, prelucrare a stufului, olărit, țesut, morărit tradițional, prelucrare tradițională a fructelor și legumelor.

Aerodromul – Pentru cei care vor să simtă un pic de adrenalină, atunci clubul sporiv este locul special pentru voi. Aici se pot experimenta zboruri cu parapanta și diverse planoar;

Casa Gellu Naum – casa memorială a scriitorului suprarealist Gellu Naum, unul dintre marii reprezentanți ai curentului suprarealist pe plan european.

 Casa memorială „Gellu Naum“ este de fapt casa de vară a marelui poet suprarealist, care se păstrează așa cum era pe vremea când Gellu Naum își petrecea verile aici.

Acest loc reprezenta pentru scriitor retragerea întrun univers propriu al creației, izolarea față de exterior, de contextul social și politic al acelor vremuri (1968). Casa poartă și azi urma acestui anonimat. Cu toate acestea, la interior se pot vedea reminescențele lumii sale materializate în colecția de mici obiecte și organizarea spațiilor.

Ansamblul construit este alcătuit din două părți: spațiul fundației culturale și camerele de cazare.