Comuna Comana are 6 biserici si 2 manastiri. In Comana se afla Manastirea Comana,Biserica “Inaltarea Sfintei Cruci” si Biserica “Sfantul Spiridon” In Vlad Tepes se gaseste Biserica “Adormirea Maicii Domnului”.Sub aceiasi denumire se gaseste si biserica din satul Gradistea si Budeni. In satul Budeni se afla si Manastirea “Delta Neajlovului”
Mănăstirea Comana
Mănăstirea Comana este o mănăstire de călugări situată în comuna Comana (județul Giurgiu), în Episcopia Giurgiului din Mitropolia Munteniei și Dobrogei. Ctitorită de Domnul Țării Românești Vlad Țepeș, în anul 1461, ca o mănăstire-cetate, se ruinase până la sfârșitul secolului al XVI-lea, când a fost reclădită de Domnul Țării Românești Radu Șerban. Mai târziu, marele boier Șerban Cantacuzino a restaurat-o în stil brâncovenesc și i-a adăugat noi contrucții. Înzestrată cu moșii de voievozii români, Mănăstirea Comana era foarte bogată în secolul al XVII-lea, fiind considerată ca unul dintre principalele centre religioase ale țării. Deși a fost atacată de invadatori, incendiată și afectată de cutremure, nu a fost niciodată părăsită, în biserică fiind săvârșită, fără întrerupere, Sfânta Liturghie. După ce a fost închinată Sfântului Mormânt din Ierusalim, și-a pierdut averile și a ajuns într-o stare avansată de degradare. Odată cu secularizarea averilor mănăstirești a devenit biserică parohială, fiind redeschisă ca mănăstire de călugări în 1992.
Mănăstirea Comana este inclusă în Lista monumentelor istorice din România.
Unul dintre cele mai importante ansambluri monastice ale Țării Românești, Mănăstirea Comana este situată în marginea comunei cu același nume, la 33 km de București. Ctitorită de domnitorul Țării Românești Vlad Țepeș, în a doua sa domnie, este atestată documentar într-un hrisov, la 27 septembrie 1461. În acea perioadă mănăstirea era construită pe o insulă, înconjurată de apele Câlniștei și de mlaștini, în apropierea pădurii, fiind greu de cucerit de invadatori. Este posibil să fi fost construită nu doar ca lăcaș de închinăciune, ci și ca parte dintr-un sistem de apărare a țării, realizat de domnitorul Vlad Țepeș. Mănăstirea era așezată într-un punct strategic, pe vechiul drum comercial Brașov-București-Giurgiu- Istanbul, pe unde erau trimise bogățiile țării către Turcia. Pe aici veneau domnii numiți în scaun, se refugiau voievozii alungați din țară, și treceau negustorii țarigrădeni.
Biserica de lemn “Inaltarea Sfintei Cruci”
Biserica de lemn a parohiei “Inaltarea Sfintei Cruci” din Comana, avand hramurile Sfantul Ioan Rusul ( 27 mai), Sfanta Xenia (02 februarie) si Inaltarea Sfintei Cruci ( 14 septembrie), a luat fiinta din darul Lui Dumnezeu Atotmilostivul, prin purtarea de grija a Preasfintitului Dr. Ambrozie, primul episcop al Giurgiului, si prin stradaniile preotului Laurentiu Dumitrache, la sfarsitul anului 2007, ca o necesitate de ordin spiritual.
In acesta zona a existat o viata spirituala intensa, dupa cum atesta documentele inca din vremea domnitorului Vlad Tepes (sec.XV), care a ridicat aici prima biserica tot din lemn.
Inainte de evenimentele din decembrie 1989, manastirea Comana (desfiintata ca asezamant monahal la acea vreme), servea drept biserica parohiala pentru localitate; prin purtarea de grija a vrednicului de pomenire Parinte Patriarh Teoctist in 1992, Manastirea Comana redevine ceea ce a fost timp de multe secole, o vatra monahala, un loc unde rugaciunea se impleteste cu munca spre slava Lui Dumnezeu.
In aceste imprejurari se cerea infiintarea parohiei care sa raspunda nevoilor sufletesti ale credinciosilor de aici. La inceput, parohia a luat fiinta pe seama capelei din cimitirul satului, cu hramul Sfantul Ierarh Spiridon (praznuit la 12 decembrie), capela ce s-a dovedit in scurt timp a fi prea mica pentru desfasurarea in buna randuiala a vietii spirituale din sanul acestei comunitatii. Se cerea in mod grabnic ridicarea unei alte biserici si, dupa multe si anevoioase eforturi, cu ajutorul Lui Dumnezeu s-a reusit ridicarea actualei biserici de lemn
Lucrarile de constructie au inceput in noiembrie 2007 si au durat pana in septembrie 2008 sub stradania si atenta supraveghere a Pr. Laurentiu Dumitrache. La ridicarea acestui sfant locas de inchinare s-au implicat, alaturi de enoriasii parohiei, mai multi binefacatori dornici ca aici sa se ridice o sfanta biserica inchinata Sfantului Mucenic Ioan Rusul si Sfintei Cuvioase Xenia.
In ziua de 14 septembrie 2008 biserica a fost tarnosita de catre P.S. Ambrozie, primul episcop al Giurgiului inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, de autoritati locale si judetene alaturi de ceilalti oaspeti si enoriasii parohiei. Acest sfant locas adaposteste din acea zi parte din moastele Sfantului Mucenic Ioan Rusul, daruite de catre Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, aduse din insula Evia, Grecia, unde se afla Biserica ce adaposteste trupul Sfantului Ioan Rusul
Biserica Sfantul Spiridon din satul Comana
A fost construita in anul 1877,in anul 1990 locasul a fost demolat,iar in anul 1997 Parintele Irinel Iurascu a inceput edificarea bisericii. Anul 2006 a fost anul cand biserica a fost finalizata si in anul 2017 s-a inceput lucrarile pentru pictura in vopsea acrilica.
In satul Vlad Tepes se afla Biserica “Adormirea Maicii Domnului”
Biserica parohiala din satul Vlad Tepes, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului (15 august)” comuna Comana,Judetul Giurgiu ,se afla in mijlocul satului,construita pe un teren plan,in partea de sud-vest a comunei Comana.
Sub aspect architectural biserica este construita in forma de cruce,cu doua turle in stil muntenesc.In interiorul bisericii boltile sunt in forma de arc de cerc,sustinute de stalpi puternici din stejar,la Sfantul Altar,cat si la cafas,balconul din biserica de deasupra intrarii,unde sta corul.
Gradistea.
Aparitia bisericii in Gradistea este legata de proprietatea Gradistenilor asupra mosiei. In anul 1657,Bunea Gradisteanu cladeste biserica asa cum reiese din pisanie. Dupa 1730,Chiajna stranepoata lui Bunea,repara si rezugraveste biserica,iar in 1846,Grigore,nepotul Chiajnei o reface la randul sau. In 1899,Grigore Gradisteanu II reincepe refacerea bisericii, lucrare neterminata. Mai apoi, arendasul bulgar Matei Noica ia pe seama sa constructia,sterge zugravelile si se infatiseaza pe sine ctitor. Moare ,la randul sau,inainte de a termina lucrarea.
Falastoaca
Construcţia noii biserici a început în anul 1926, sub îndrumarea preotului Nicolae Popescu şi a fost terminată după mai bine de 30 de ani, în 1959. Pentru că localitatea nu mai avea locaş în care să se poată sluji, târnosirea s-a făcut doi ani mai devreme, în 1957. Actuala biserică are formă de cruce, cu o lungime de 23 m, lăţimea de 6 m şi 9 m la abside, fiind construită din cărămidă şi acoperită cu tablă. La intrarea în curtea bisericii se află clopotniţa, ridicată pe structură de metal precum şi un foişor. În spatele bisericii se află cimitirul, înfinţat în 1959. În anul 2000 este mărit, prin strădania preotului Cezar Eugen Cojocariu, cu sprijinul credincioşilor. Aici sunt îngropaţi preoţii: Nicolae Popescu, Marin Sima şi Marian Stancu.
Budeni . In satul Budeni se afla Biserica “Adormirea Maicii Domnului si Manastirea Neajlovului
Budeni apare in istoria locului ca sat manastiresc,o serie de documente ale vremii mentioneaza aceasta. In urma secularizarii,satul se desprinde de manastire si oamenii sunt improprietariti (120 de familii sunt improprietarite pe 385 ha). Legat de aceasta emancipare,apare in 1882 si prima biserica de zis a satului.
Biserica a fost construită prin anul 1882 și are ca hram Adormirea Maicii Domnului.
Forma bisericii este de tip cruce.
Mănăstirea Delta Neajlovului, una dintre cele mai mari mănăstiri din sudul României construită după 1990, a primit statut de mănăstire în anul 2005.
Istoria mănăstirii începe în ultima parte a anilor 90, cu o plimbare a părintelui arhimandrit Irineu – pe atunci stareț al Mănăstirii Comana pe malul Neajlovului, în zona pitorească a deltei pe care acest râu a format-o, ocazie cu care ridicarea unei mănăstiri pe aceste meleaguri a încolțit în mintea starețului.
Planul viitoarei mănăstiri înfățișează o adevărată cetate monahală, cu o biserică tip catedrală în partea centrală a curții încadrată pe trei din cele patru laturi ale dreptunghiului de 160 pe 50 de metri încadrat de chilii (36 la număr). Biserica are 30 de metri lungime, lățimea absidei 18m, iar înălțimea de 30 de metri..
Hram: Nașterea Maicii Domnului (biserica mare), Înălțarea Domnului (biserica din lemn), Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (paraclisul)