Intr-un document din anul 1462 ramas din timpul domniei lui VLAD TEPES apare prima informatie certa care se refera la existenta,,baltii Comanei”. Se presupune in continuare, ca fasia de pamant din jurul baltii a luat numele de mosia Comanei unde s-a construit Manastirea Comanasi ulterior s-a infiintat satul Comana.

Pe toata perioada razboiului scoala n-a functionat. Abia din 1923 avem o informative despre activitatea unei scoli, cu patru sali de clasa si o cancelarie, cladire de caramida invelita cu tabla care a fost intretinuta de-a lungul timpului, reabilitata in anul 2006 si care functiona sub denumirea neoficiala de: ScoalaVeche.
In anul 1976 se da in folosinta o cladire noua, (Scoala Noua) construita pe terenul donat de catre sateni in vecinatatea cladirii vechi (Scolii Vechi de la 1923), in ambele locatii functionand Scoala nr.1 Comana ( cu clasele I-VIII sau mai tarziu I-X).

Dupa 1989, scoala si-a schimbat denumirea in Scoala cu clasele I-VIII Comana, iar in anul 2012 se transforma in Liceul Tehnologic nr.1 Comana care se infiinţează în două clădiri : o clădire principală cu două nivele, cu nouă săli de clasă (fosta Scoala Noua) si o cladire veche (ScoalaVeche) care a fost reabilitata si dotata prin Fonduri Guvernamentale in anul 2019 avand astazi denumirea “Scoala si Gradinita nr.3 Comana”.

Scoala si Gradinita nr. 3, Comana

Situat în centrul satului, Liceul Tehnologic nr.1 Comana, judeţul Giurgiu include in structura sa ciclul prescolar, primar, gimnazial si liceal.
Actualmente in această unitate de învăţământ studiază elevi distribuiţi în 4 clase la ciclul primar, 4 clase la ciclul gimnazial si 4 clase la ciclul liceal la care se adauga 70 de prescolari in scrisi la Gradinita Comana.

La Liceul Tehnologic Comana studiaza in prezent 174 de elevi.

Comuna Comana cuprinde in structura sa administrativ-teritoriala alte patru sate (Vlad Tepes, Budeni, Gradistea si Falastoaca), in afara satului Comana.

Arondate Liceului Tehnologic nr.1 Comana sunt toate unitatile de invatamant de pe raza Comunei:

Gradinita Comana – 70 prescolari;
Scoala cu clasele I-VIII – 207 elevi
Gradinita Budeni – 17 prescolari;
Gradinita Vlad Tepes – 50 prescolari;
Scoala cu clasele I-VIII Vlad Tepes –107 de elevi;
Gradinita Gradistea – 36 prescolari;
Scoala cu clasele I-VIII Gradistea – 122 de elevi;
Gradinita Falastoaca – 19 prescolari;
Scoala cu clasele I-VIII Falastoaca – 19 de elevi.